Smart
Tryggt
Flexibelt

Laddbox installerat och klart!

Ladda bilen enkelt och bekvämt i hemmet med egen laddbox. Vi har färdigsydda lösningar med utvalda modeller av hög kvalitét och funktion. Installation utförs av våra egna certifierade elektriker och kan specialanpassas för just dina förutsättningar och behov. Vi rekommenderar att du har en huvudsäkring på minst 20A. Vi hjälper dig även höja din huvudsäkring vid behov.

 

Grönt teknik-avdrag på 50 % för din laddbox 2021

Från och med 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få grönt teknik-avdrag, eller skattereduktion för grön teknik, på 50 % av kostnaden för arbete och material. Avdraget gäller alltså inte för alla kostnader, så som resekostnader för våra installatörer. Maxbeloppet för grön ROT är 50  000 kr /person och år. Tänk på att du behöver ha betalat tillräckligt med skatt i Sverige under året för att kunna nyttja hela skattereduktionen. Avdraget görs enkelt direkt på fakturan så att du inte behöver tänka på något extra.

Skattereduktion för grön teknik gäller för
• Arbets- och materialkostnader för installation av laddbox hemma
• Ett småhus eller en ägarlägenhet som ägs av den som begär skattereduktion
• En byggnads uppförande som ägs av den som begär skattereduktion och som när den är uppförd ska vara ett småhus eller en ägarlägenhet
• Laddningspunkten ska vara förberedd för elmätning och debitering av elkostnad. Det finns självklart i våra laddboxar.

Skattereduktion för grön teknik gäller inte för
• Övriga kostnader i samband med installation, exempelvis för frakt, resor, maskiner och projektering
• Installation av laddpunkter som används av flera hushåll
• Mobila laddpunkter
• Återställningsarbete efter installation

Vilken laddbox ska jag välja?

Det ska vara enkelt att styra när och hur mycket din bil ska kunna ladda. Du kan välja att ha en laddbox med fast laddkabel eller uttag, låsa upp och starta laddningen med mobilen, RFID-tagg eller app. Räcker det med en laddpunkt eller behövs fler? Räcker det att bara ladda bilen eller vill du kunna se och styra statistik, mätning och andra smarta funktioner? Frågor som dessa är vad som styr och sätter förutsättningarna för vad just du behöver.

Våra laddboxar

Ladda inte bilen i eluttaget
Det är inte en bra idé att bara koppla in bilen i närmaste eluttag, inte ens ett motorvärmaruttag. Att ladda en elbil ställer stora krav på elanläggningen och den höga belastningen som uppstår kan leda till överhettning och risk för brand, vilket din hemförsäkring inte täcker.

Såhär går det till

1. Välj laddbox

Välj den laddbox som passar dig bäst. Klicka sedan på beställningsknappen och fyll i formuläret.

2. Du får en bekräftelse

Svara på några korta frågor om dina förutsättningar för installationen. Vi skickar en mailbekräftelse på din beställning inom 1-2 arbetsdagar.

3. Vi kontaktar dig

Därefter ringer vi upp dig inom en vecka för att boka tid för installation.

4. Vi installerar

Vår installatör kommer och utför installationen av din nya laddbox. Fakturan skickas efter installation.